|
|
TÜGİAD, güncel ekonomik, sosyal, politik ve kültürel konularda "Genç Bakışı" oluşturmak için kurmuş olduğu stratejik çalışma grupları veya daimi komisyonları tarafından organize edilen çeşitli toplantı, panel ve seminerler düzenler.
Güncel veya genel konularda düzenlenen toplantılara ilgili kişileri (Bakan, bilim adamı, bürokrat, sivil toplum örgütü temsilcisi gibi) davet ederek, konunun tüm yönleriyle ve taraflarıyla tartışılıp, irdelenmesini hedefler.
Türkiye’nin önde gelen ekonomi ve siyaset adamlarının katıldığı bu toplantılarda üyelerimiz, kendi faaliyetleri ile ilgili konularda, doğrudan bilgi edinmekte, kendi görüş ve önerilerini dile getirmektedir. Üyelerine gerek görüş açılarını genişletmek gerekse mesleki eğitimine katkıda bulunmak gibi de çeşitli faydalar sağlayan bu toplantılar, protokol, basın ve diğer sivil toplum örgütlerine de açık olarak düzenlenir. Bu toplantılara basın ve yayın organlarının geniş yer vermesi, gerekli kesimlerde ve kamuoyunda beklenen ilginin oluşmasına yardımcı olmaktadır.
Sadece TÜGİAD üyelerine açık olarak düzenlenen "Geleneksel 2'inci Salı Yemeği" ile üyelerle seçilmiş organların arasında doğrudan iletişim kurulur. Her ay düzenlenen bu yemekli toplantıda; Yönetim Kurulu, Sicil Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu'nda görev yapan üyeler, diğer üyelerle bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunur, derneğin faaliyetleri konusunda doğrudan bilgi aktarırlar. Bu toplantılarda ayrıca, derneğe katılan yeni üyelerin tanıtımı ve kabul töreni yapılır.
Üyelerimizi ve çalışanlarını bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla her ay "Stratejik Eğitim Seminerleri" düzenlenmektedir. Üyelerin taleplerine göre belirlenen konularda, danışmanlarımız ya da uzman bir konuk konuşmacı tarafından verilen seminerlere güncel konularda yeni bilgiler verilerek gündem takip edilmektedir. Üyeler ve eşleri için düzenlenen resepsiyonlar ve davetleri kapsayan çeşitli sosyal aktiviteler, üyeler arasında dostluk ve dayanışma ortamını yaratmak amacını taşımaktadır.
21. yaşındaki TÜGİAD kuruluşundan bu yana ulusal çapta gerçekleştirdiği etkinliklerle her alanda başarılı çalışmalar sergiledi. Girişimcilikten, eğitime, çevreden sanata 21 yıl boyunca çeşitli alanlarda binlerce etkinliğe imza atmış olan TÜGİAD’ın son dönemde gerçekleştirdiği etkinliklere bazı örnekler şunlar:
Uluslar arası vizyonumuzu ve deneyimlerimizi ülkemizin yerel bazda kalkınması için kullanarak, Avrupa’da yaşayan genç işadamlarımızı Türk işadamlarıyla iki yıl ard arda GAP’ta buluşturduk.
2005 yılında Gaziantep’te, 2006 yılında Şanlıurfa’da düzenlediğimiz "GAP Buluşmaları" ile Avrupa’nın 13 ülkesinden gelen toplam 500 işadamını, bölgeden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen işadamlarıyla buluşturarak, her seferinde 1000’e yakın ikili görüşme sağladık. Bu proje kapsamında hazırladığımız web sitesine 6 aylık süreler boyunca her seferinde 300 bine yakın ziyaretler yapıldı ve bölgenin dış ticaretinde artış sağlandı.
Aile Şirketlerinde Yönetim ve Kurumsallaşma" panelleriyle Bursa, Gaziantep, Çorum, Kayseri, Antalya, İstanbul, Erzurum, Denizli, Konya ve Edirne olmak üzere toplam 10 ilde KOBİ’lere yönelik eğitim verdik. Ticaret ve Sanayi Odaları, Üniversiteler, GİAD ve SİAD’lar ile işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz panellere katılanlarla bilgi ağı oluşturduk.
Ekonomik sorunlara bilimsel ve yaratıcı çözümler geliştirmeyi hedefleyen TÜGİAD olarak, 2000 yılından itibaren her yıl ekonomi alanında bilimsel nitelikli eser yarışması düzenleyerek "TÜGİAD EKONOMİ ÖDÜLLERİ" veriyoruz.
Bu projeyle, Türkiye için özel önem taşıyan konularda fikir gelişimi ve paylaşımı suretiyle topluma yarar sağlayacak eserlerin yaratılmasını teşvik etmeyi ve duyurulmasına destek olmayı amaçlıyoruz. Birinci seçilen eserleri kitap olarak basarak kamuoyuna sunuyor, eserleri ilk üçe giren yarışmacıları teşvik etmek amacıyla para ödülleri veriyoruz.
Türkiye’de girişimciliğin bilgiye dayalı bir şekilde geliştirilmesi adına, üniversitelerle işbirliği yaparak, iş dünyası – üniversite işbirliğine örnek model geliştirdik. Marmara Üniversitesi ile başlayan girişimcilik eğitim programımızın başarısını Yıldız Teknik ve Kocaeli Üniversiteleri’nin katılımıyla daha geniş bir alana yaydık.
Ülkemiz iş dünyasının başarısının, kalkınma için en temel faktör olduğu bilinciyle;
- Güneydoğu Anadolu’da meyvecilik ve tekstil sektörlerinin
- Trakya’da turizm sektörünün gelişimine yönelik somut projeler geliştirdik.
- Edirne’de Avrupa Birliği finansmanı ve TÜGİAD desteği ile açılan Turizm ve Kültür Değişim ve Geliştirme Merkezi’ni bir model olarak ortaya koyduk.
Yerel projeler hazırlanması ve bu projelere finansman bulunması için uzmanlar yetiştirdik. Bu uzmanları bölgesel kalkınma projeleri doğrultusunda yerel kuruluşlara destek sağlamak üzere yönlendirdik. UNDP öncülüğünde, Erzurum ve Bayburt Sanayi ve Ticaret Odalarında bölgedeki işadamlarına destek sağlamak üzere Proje Destek Birimlerinin oluşturulmasına katkıda bulunduk.
"Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye" için "Vizyon 2023" Projesi kapsamında Bayındırlık, Enerji ve Milli Eğitim Bakanları başkanlığında toplanan kurullarda, müsteşarlar ve ilgili birim yöneticileriyle TÜGİAD üyelerini bir araya geldiği toplantıları sürdürmekteyiz.
Türk- Avrupa Enstitüsü işbirliğiyle yürütülen "Türk işadamlarının AB nezdinde kazanılmış hakları, projeleri" kapsamında paneller düzenledik. Bu alandaki çalışmalarıma devam etmekteyiz.
|