TÜGİAD Başkanı'ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir açıklama yaptı. “Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en karanlık gecelerden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, milletimizin azim ve kararlılığını bir kez daha gururla anıyoruz” diyen Yıldırım, 9 yıl önce bugün, demokrasiye ve milli iradeye kasteden bu menfur girişime karşı, milletimizin eşine az rastlanır bir cesaret ve ferasetle göğüs gerdiğini, canı pahasına demokrasiye sahip çıktığını vurguladı.
Gürkan Yıldırım şöyle devam etti:
“TÜGİAD olarak, 15 Temmuz gecesi yaşananları asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. O gece, kahraman halkımız omuz omuza vererek, hainlerin emellerine geçit vermemiştir. Bu direniş, tüm dünyaya Türk milletinin demokrasiye olan sarsılmaz inancını ve bağlılığını göstermiştir.
Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan her türlü girişime karşı dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktayız. Demokrasimiz, cumhuriyetimizin temelidir ve bu temeli sarsmaya çalışanlara karşı her zaman en güçlü şekilde duracağız. İş dünyası olarak, güçlü bir demokrasi ortamının ekonomik kalkınma ve toplumsal refah için vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, hukukun üstünlüğüne, şeffaflığa ve hesap verebilirliğe dayalı bir sistemin korunması ve geliştirilmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; aziz milletimizin bu anlamlı gününü kutluyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”
TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasını değerlendirdi: “Türkiye'nin sadece ekonomik değil, sosyal olarak da şaha kalkması için eşsiz bir fırsattır”
30 Haziran 2025TÜGİAD tarafından düzenlenen 'Liderlik Felsefesi Üzerine İkili Sohbetler' serisinin konuğu, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan oldu.
20 Haziran 2025TÜGİAD, Pekin’de açtığı Çin Merkezi ilk projesini hayata geçirdi.